A kazein meghatározása néhány szóban

Ez a fehérje a tejsavóval együtt az emlősök tejében van jelen. A kazein a sajtkészítés nélkülözhetetlen összetevője. Zselés állagának köszönhetően kötőanyagként is funkcionál. Amikor az emésztési folyamat alatt a gyomorsavval érintkezik, akkor veszi fel a rugalmas alakját.

Ez azért pozitív dolog, mert így csökken az emésztésének a gyorsasága, amiből kifolyólag stabilabban és hatékonyabban szabadulnak fel az aminosavak. Mivel állati eredetű fehérjeforrás, ezért nem véletlen, hogy az összes esszenciális aminosav megtalálható benne, amelyeket az emberi test nem képes önállóan előállítani. A kazein fehérje étrend-kiegészítő formájában is beszerezhető. A készítmény összetétele 33 g por, 24 g fehérje, 3 g szénhidrát és 1 g zsír. Ezen kívül, magába foglal olyan mikrotápanyagokat, mint a kalcium és a foszfor.

A végleges kompozíció minden esetben a gyártótól függ. A termék segít az izomtömeg fenntartásában és a zsírtömeg csökkentésében. A kazein hasznos lehet a fogyókúrában. Fokozatosan szívódik fel, ezért teltségérzetet okoz.