A porcelán por előnyei és hátrányai

A műkörmöt készítők és viselők alapvetően két táborra oszlanak, az egyik a porcelánból készült, a másik pedig a zselés körmöket részesíti előnyben. Ahogy mindennek, itt is mind a kettőnek megvan az előnye és a hátránya is, a most kezdők azonban nem feltétlen vannak ezzel tisztában. Nekik szól ez a bejegyzés, hátha ezután könnyebb lesz a döntés. Egy speciális liquidenek köszönhetően, a porcelán por levegőre köt meg. Ez a tulajdonság biztosítja, hogy ne kelljen lámpát vásárolni, ami gyakran igen nagy kiadásnak számít, így ez mindenképpen pozitív.

Mielőtt azonban úgy döntene, hogy ez az igazi, a hátrányairól is essen pár szó! A porcelán porral sokkal gyorsabban kell dolgozni, mint a másik verzióval, különben púpos és vastag lesz, ami esztétikailag nem túl szép látvány. Persze reszelni lehet, viszont ez egy igen hosszadalmas folyamat lehet. Ezért van az, hogy sokan inkább bele sem kezdenek a porcelán porral való munkába, mert sokkal kényelmesebb dolgozni a másik anyaggal.

A gél lakk akció biztosítja, hogy a másik tábor követői most különlegesen jó áron jussanak hozzá az UV fényre kötő anyaghoz. Mivel a zselés körmök csoportjába lényegesen többen tartoznak, mint az előbbibe, ezt felismervén a gyártók is sokkal több energiát és időt fektetnek ennek a fejlesztésébe. Nem is csoda, hogy messze több verzió lelehető fel a piacon és olyan különlegességeket is lehet találni, mint a cicaszem csillogásához hasonlító lakk vagy éppen a színváltós verziója.

A gél lakk akcióban szerencsére az előbb említett termékek is megtalálhatóak, de ennél persze még sokkal több is. Megannyi különböző szín és effekt, különlegesen jó, elérhető áron. Ennek az anyagnak is van még előnye persze, példának okáért az egyik, hogy jóval rugalmasabb, mint a másik verzió, így ha véletlenül törik, akkor nem rántja vele az egész körmöt. Mind a kettőhöz szükséges egy kis gyakorlás, de ha valaki még csak most kezdi, akkor lehet, hogy érdemesebb a gél lakk akciót kihasználva ez utóbbival próbálkozni, mivel egyszerűbb a tanulás.