A riasztórendszer védi az otthonát

Napjainkban egyre többen döntenek a telepítése mellett, annak érdekében, hogy biztonságban tudhassák a különböző vagyontárgyakat. A vezeték nélküli riasztórendszer rengeteg előnnyel bír. Lakásfelújítás után is felszerelhető, így nem keletkezik kár a frissen festett falakban.

Tudni kell, hogy minden érzékelő, illetve kültéri sziréna rádiós összeköttetésben áll a központtal. Mivel nincs vezetékes kapcsolat, ezért a központból időközönként megfigyelik, hogy az érzékelők megfelelően működnek-e. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a szenzorok úgynevezett életjelet küldenek, amit a centrumban található távfelügyelet jelez.

A riasztórendszer esetében a gyártók kisméretű és nagyteljesítményű Lítium-, alkáli-, vagy mikro ceruzaelemeket használnak az érzékelőkben, amelyek élettartama havi 2 jelzés esetén 3-5 év között mozog. A vezérlés távirányítón keresztül is történhet, ami egyáltalán nem bonyolult feladat. A riasztórendszer ára számos tényezőtől függ. Az összeget a személyes igények jelentős mértékben befolyásolják.