Alvásterápia az egészség megőrzéséért

A napi 7-8 óra alvásra szükségünk van ahhoz, hogy kipihenjük magunkat, de ebben a mai túlpörgetett világban ez nem mindig sikerül, pedig az egészség megtartásához elengedhetetlen volna. Ha valakinél hosszabb ideje áll fenn az alváshiány, ilyen vagy olyan oknál fogva, tudnia kell, hogy az alvásterápia segíthet a gondon. Feltétlenül szakemberhez kell fordulni ilyen esetekben, mert a folyamatos kialvatlanság számtalan problémával hozható összefüggésbe, mint autóbalesetekkel, gyengébb munkateljesítménnyel, hangulati és kapcsolati nehézségekkel.

Továbbá az egészségünk is kárát láthatja, mert az alvásmegvonás növeli a vérnyomás betegségek előfordulásának lehetőségét, vezethet diabéteszhez, elhízáshoz, depresszióhoz, szívbetegségekhez, de még agyvérzéshez is. Alvási nehézségek kapcsán először egy orvossal tanácsos konzultálni, hogy kiderítse, áll-e testi betegség a gond hátterében, aminek megszüntetésével javulhat az alvás minősége.

Ha nincs ilyen, akkor marad az alvásterápia lehetősége, amiben nagy segítségünkre lehet egy jó pszichológus. Adott esetben, a pszichológia Budapest egyik kerületében, a Corvin-közben felkereshető, mint ahogyan bármiféle lelki probléma jelentkezésekor is. Az itt dolgozó szakember egy úgynevezett első interjú keretein belül feltárja a páciens lelki problémájának a természetét, a szimptómáit, a beteg személyiségét és az egyéni élettörténetét. Ez az első interjú, a beteg problémáitól függően, akár több alkalmat is igénybe vehet.

Ha ez megvan, akkor következik, hogy a pszichológus és a betege közösen megfogalmazzák a terápiás célt, illetve megállapodnak a kezelés metódusában, annak a gyakoriságában és feltételeiben. Nagyon eredményesek ezek a kezelések, ezért tanácsos felkeresni a szakembert, aki a pszichológia Budapest rendelőjében minden gondot segít megoldani. Sok történés miatt alakulhatnak ki az embereknél lelki problémák, ezeknek okai között gyakran szerepelnek a magánéleti gondok, a szakmai sikertelenség, esetleg régi traumák feldolgozására való képtelenség.