Fa beltéri ajtók a természetesség megtartásáért

Fa beltéri ajtók

Az emberek szeretik közel érezni magukhoz a természetet, még akkor is, ha ez sokszor nem tudatosul bennük. Ezért figyelhető meg az a jelenség, hogy szívesen voksolnak a fa beltéri ajtók mellett, mint a műanyagok közül.

Ezek színükben és kialakításukban sokkal közelebb állnak a természeteshez, mint a fém vagy a műanyag. A fa beltéri ajtók mintáját ezeken is le tudják utánozni a gyártók, viszont a tapintását, az erezet egyenetlenségét és illatát aligha. Az igényesen megmunkált és kivitelezett faajtók ellenállnak hosszú évekig az igénybevételnek, nem csavarodnak el, nem duzzadnak meg. Ez nem azt jelenti, hogy ilyen sohasem fordulhat elő, mivel a túlzott nedvesség vagy a hirtelen időváltozás okozhat eltéréseket a fában. Viszont, ha jól választ a fa beltéri ajtók közül, akkor megtalálja azt, amelyik a leginkább ellenáll ennek.

A másik előnye a többi típussal szemben, hogy könnyen át lehet festeni. Természetesen ilyen esetben a fa beltéri ajtók alapos csiszoláson kell átessenek, de ez nem olyan komplikált művelet, amihez külön kiképzés kellene.