Hogyan kerülhető el a csődbűncselekmény?

Így kerülhető el a csődbűncselekmény
Így kerülhető el a csődbűncselekmény

A pénzügyi, gazdasági életben folyamatosan gyors döntésekre van szükség. Ha egy vállalkozás átmenetileg, vagy talán véglegesen fizetésképtelen helyzetbe kerül, akkor megfontolt döntéseket kell hozni. A gazdasági társaságok vezetőinek érdemes megismernie a csődbűncselekmény fogalmát ha ilyen helyzetbe kerülnek, hiszen a válságkezelés során jogilag is megfelelő, felelős döntéseket kell hozni.

Mit tehet meg, és mit nem anélkül, hogy jogi következményekkel kellene számolnia? Konzultáljon egy gazdasági büntetőügyekben jártas védőügyvéddel, hogy elkerülhesse a jogot sértő intézkedéseket. Egy tapasztalt ügyvéd jelentős segítséget adhat a csődeljárásra való felkészülésben, akár a csődegyezség megkötésében is.

Mi legyen az első teendője, ha már elhibázott intézkedéseket hozott? Ha csődbűncselekmény vagy bármilyen gazdasági bűncselekmény elkövetésével vádolják, akkor mielőbb tárja fel helyzetét ügyvédjének, kérjen jogi segítségét. A törvény a csődbűncselekmény fogalma alá rendeli mindazokat a magatartásokat, amellyel fizetésképtelenséget idéztek elő, vagy annak bekövetkezte után teljesen vagy részben meghiúsítják a hitelezők kielégítését. Bővebben minderről a Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján is tájékozódhat. Kérjen segítséget, hogy hosszú távon is hasznos döntéseket hozhasson.