Így lehet megkülönböztetni a borbélyt a férfi fodrásztól

Sokan nem tudják, hogy miben is tér el a férfi fodrász munkája a borbély szakmájától. A www.a76.hu weboldalon olvasható cikk remekül összefoglalja a fő különbségeket. De mik is ezek? Nos, aki ismeri a borbély szalonok történelmét, tudja, hogy itt a hangsúly mindig is a pengén volt és az arc borotválásán.

Ami még fontos, hogy a szakemberek vendégei csakis úriemberek voltak. A legnagyobb eltérés a két szakma között mégiscsak az, hogy a barber a borotválás és a szakálligazítás területén is képzett, ami érthető is, hiszen csak férfiakkal foglalkozik. Egy profi borbélynak a kisujjában van a tudomány és bármiféle hajvágási, szakálligazítási vagy épp borotválkozási igénye van a kliensnek, azt teljesíteni tudja.

Ezzel szemben a férfi fodrász csak nyír és főleg egyszerűbb frizurákat készít. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb szaki vegyes fodrász, ami azt jelenti, hogy nem csupán férfiakkal, de hölgyekkel is foglalkozik. Ezért nem specializálódott a fodrász egy adott szakirányra, például az úriemberek nyírására.

Ebből pedig az következik, hogy nem rendelkezik olyan rutinnal, tudással és tapasztalattal, akárcsak egy borbély, aki csakis úriemberekkel foglalkozik. Érthető módon emiatt a szakállakhoz nem ért annyira, és a borotválás, a profi szakáll formák és a szakállfestés valószínűleg nem annyira az asztala, mint egy borbélynak.

Aki pedig volt már mindkettőben, tehát egy fodrászatban és egy borbély shopban is, pontosan tudja, hogy mik a különbségek, amik gyakran már akkor érezhetők, amikor az ember az utóbbiba belép. Igaz ez az A76 barber shop-nál is, ahol az atmoszféra minden úriembert egyből megfog. Miért éri meg egy barbert választani és nem pedig egy fodrászt?

Lehet, hogy valaki évek óta egy régóta ismert, rutinos fodrászhoz jár, akivel teljesen meg van elégedve, de igenis megéri kipróbálni egy borbély szolgáltatást is. Miért? Mert garantált a tökéletes végeredmény, ami tökéletesen passzol a férfi arcformájához és stílusához egyaránt. Még többet meg lehet tudni a fent említett shopról a a76.hu weboldalon.