Jelenleg 4 lakáskassza szolgáltató van ma Magyarországon

A lakáskassza hamarabb eredményre vezet
A lakáskassza hamarabb eredményre vezet

A saját otthon megteremtése sokak számára ütközik anyagi akadályokba. A legtöbbeknél a hitelintézetek által megkövetelt önerő hiánya jelent gondot, ám ma már ennek áthidalására is van lehetőség. Nem véletlen teszik le egyre többen a voksot a lakáskassza mellett, hiszen úgy teszi lehetővé a takarékoskodást, hogy ahhoz állami támogatást is igénybe lehet venni.

A terület maga erősen szabályozott, így a maximális futamidő a vonatkozó jogszabályok szerint 10 év lehet, a legrövidebb takarékoskodási időszak pedig 4 év. Az állam maximálisan 72 ezer forint támogatást nyújthat, és a felvehető hitel kamata sem haladhatja meg a 10 százalékot. Az OTP és az Erste bank esetében banki háttér is áll az érdeklődők rendelkezésére, míg a Fundamentánál személyi bankárokon keresztül történik az értékesítés, valamint ügyintézés.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a lakáskassza szerződést megkötők általában hamarabb tudják megvalósítani otthonteremtési célkitűzéseiket, mint azok, akik valamilyen bankszámlán igyekeznek összegyűjteni a szükséges induló tőkét ehhez. Az elotakarekossag.konnyuhitel.hu azt javasolja az érdeklődőknek, hogy tájékozódjanak részletesen az egyes lakáskassza megoldások után, melyek nem csak lakásvásárláshoz bizonyulnak remek választásnak, hanem például felújításhoz is. A lakáskassza segítségével sikerülhet néhány év alatt, minimális havi részletek befizetésével összegyűjteni azt az összeget, mely fedez egy komolyabb felújítást, ráadásul a bankok is kedvező hitelajánlatokkal állnak a lakáskassza tulajdonosok rendelkezésére.