Jóga kerék hátfájásra és gyakorlatokhoz

Furcsának tűnhet, de sok női magazin ezt a terméket az egyik leghasznosabb sportfelszerelésnek hirdette ki. A jóga kerék ma már az összes jógi tornazsák alapdarabja. Mi is ez és miért izgat mindenkit annyira? Ez egy kerek kiegészítő, amit a nyújtás, a feszültség oldása és a rugalmasság növelése érdekében terveztek.

Kiváló minőségű gumihabból, ritkábban parafából készül, ami kényelmes és rugalmas felületet biztosít, finoman és könnyen illeszkedik a háthoz és az ízületekhez. A keretét általában kemény műanyagból vagy erős fából gyártják. Azoknak, akik egy kis túlsúllyal küzdenek, a jóga kerék a legjobb kiegészítő, mert segít a mellkas, a vállak és a hát megnyitásában, a helyes testtartás kialakításában, de ami a legfontosabb, növeli a rugalmasságot.

A kellék kifejezetten a hátfájás kezeléséhez van méretezve. A keretet körülvevő puha anyagnak, valamint magának a kerek formának köszönhetően, a nyújtási gyakorlatok erősebbek és hatékonyabbak lesznek. A jóga kerék különösen akkor hasznos, ha nem érzi magát kényelmesen a hagyományos kellékekkel.