A keresőmarketing a webáruházak mozgatórugója

Keresőmarketing

Divatos hozzáállás és van is igazság benne, hogy „nem kell mindent tudni, csak azt, hogy hol lehet az információt megtalálni”. Aki valamit keres, annak az első dolga, hogy beüti azt a legnépszerűbb keresőbe és máris kap néhány hasznos forrást. Ennek a hatékonyságnak a hátterében a keresőmarketing komplex kereke forog, ami az információk forrasztótégelye és elemzője egyaránt. Egy szó, egy szóösszetétel sem jelent semmit önmagában, csak akkor, ha az a megfelelő tartalomhoz van kapcsolva.

Vagyis, ha Önt a golyóstoll működése érdekli, akkor valószínűleg nem fogja hasznosnak találni azokat a cikkeket, amelyekben a golyóstoll felhasználásáról van szó. Hogy azt az információt kaphassa meg a keresőben, amelyikre szüksége van, az interneten fent lévő cikkeket, weblapokat, tartalmakat mind elemezni kell. Amelyik weboldalra több hasonló témájú cikk mutat rá, az erősebb besorolást kap a többinél. A keresőmarketing lényege pedig az, hogy ezeknek a weboldalaknak kedvezőbb besorolást biztosítsanak, mint azoknak, akik nem veszik igénybe ezt a lehetőséget.

De hiába találja elöl magát egy láncfűrészeket gyártó weblap a golyóstollak keresésekor, mert abból ő nem profitál. Ehhez szükséges a weblap elemzés, ami rámutat azokra a szavakra, amelyeken keresztül megtalálták a szóban forgó honlapot. A példában szereplő golyóstollra másképpen még rákereshetnek úgy is, mint írószer, toll és hasonlók. Tehát, ha a tollakat árusító webáruházát szeretné feljebb hozni a találatok listájában, akkor mindezekre a hívószavakra érdemes az Ön weboldalára mutató cikkeket megrendelnie.

Ezek a golyóstollak szempontjából erősíteni fogják a keresőben a honlapot és aki ilyesmit keres, az nagyobb eséllyel talál Önre, mint másra. Ha pedig kattintást kap a megrendelő weboldalra, akkor már csak Önön és a honlap minőségén múlik, hogy az érdeklődő ott marad-e vagy továbbáll. A weblap elemzés tehát kulcsfontosságú kérdés a keresőoptimalizálásban. Keresőmarketing, weblap elemzés vagy bármi más, mindenképpen szakember feladata legyen!