Kül- és beltéri kamera telepítés

Noha hazánkban a közbiztonság kielégítő, a betöréses szakma még nem szűnt meg. Mindenesetre sokkal nehezebb bejutni egy olyan lakásba, ahol a kül- vagy beltéri kamera telepítés már megtörtént. Bejutni nem bonyolultabb, de ha felvétel készül a tettesekről, akkor nem jutnak messzire.

Általában a tulajdonosok ki is táblázzák, hogy az adott objektum védelmi kamerákkal ellátott, hiszen így a bejutás során okozott kár sem jön létre. Ugyanis a tábla láttán a legtöbb betörőnek elmegy a kedve az akció végrehajtásától. Hazánkban nagyon ritka a filmekből ismert jelenet, miszerint először kiiktatják a kamerákat ahhoz, hogy bejussanak egy épületbe. A kamera telepítés, akár kül-, akár beltéri egységről legyen szó, minden esetben a biztonsági szempontokat veszi figyelembe, amit a munkatársaink határoznak meg.

Ettől függ az is, hogy hány darabból áll a kamera telepítés. A kizárólag beltéri egységek általában kereskedelmi vagy ipari objektumokban kerülnek felszerelésre, ahol kontroll monitorokon követhető az adott helyiségben tartózkodó emberek tevékenysége.