Mi az oka, ha a légzsák lámpa világít?

Légzsák lámpa világít
Légzsák lámpa világít

A mai modern autók mindegyike jól felszerelt. Ebből kifolyólag többféle hibát észlelhetünk. Ha a légzsák lámpa világít, minden autóvezető próbál az esetleges meghibásodásra választ találni. Megnézheti az autó műszaki könyvecskéjét, hátha választ ad a kérdésére.

Ez tulajdonképpen a kisebb meghibásodásokhoz tartozik, de mindenképp ajánlott utánajárni, ugyanis ez veszélyt jelenthet az autó vezetőjére és utasaira egyaránt. Tehát, újra feltesszük a kérdést, mi okozhatja azt a tényt, hogy a légzsák lámpa világít? Ez valójában csak akkor jelent problémát, ha az autó bekapcsolása után 5 másodperc után sem alszik ki, vagy ha menet közben kezd el villogni.

Vigyázat, mert akkor is baj lehet, ha nem világít az autó bekapcsolását követően, hiszen ez azt jelentené, hogy az izzók kiégtek. Ha egymás után négy alkalommal villog, akkor egyszerű a baj orvoslása. Valószínűleg érintkezési probléma adódott. Választhatunk, miszerint megpróbáljuk megjavítani vagy elvisszük szervizbe, hogy hozzáértő kezek orvosolják az adódott hibát.