Miért felkapottak a konténerházak?

Felépíteni álmaink otthonát nem mindig egyszerű feladat, de megéri kellő energiaráfordítás mellett belevágni. Az első lépés minden esetben a tervezés. Amennyiben itt jó munkát végzünk, akkor a dolgok többi része csak úgy megy magától. Az elmúlt években, főként a tengeren túli mintára, a konténerházak iránti kereslet valamennyivel megnőtt. Az Amerikában elerjedt kivitelek előnyei a mozgathatóságban rejlenek.

Azokban az országokban, ahol a vízi szállításnak nagy kultúrája van, bőven akad alapanyag, amit fel lehet használni. De miért pont konténerházak? Egyértelműen a mobilitás a fő indok, ami ezen kivitelek mellett szól, de ne legyünk földhöz ragadtak, mert emeletes formákban is kialakítható a lakótér. A konténerházak alapvető elemeit ugyanis úgy helyezhetjük el, ahogyan akarjuk.

Amennyiben több darabbal tervezünk, akkor a közöttük lévő tér beépítése sem okozhat problémát. A konténerházak fő gyengepontja a szigetelés. Erre nagyon oda kell figyelni, hiszen nélküle nyáron a forróságok, télen pedig a hidegek okoznak majd gondot, valamint a falakon megjelenő kondenz, ami tönkreteheti a vázaszerkezetet, mivel fémelemekről van szó. A konténerházak célirányosan adott nagyságú darabokból épülhetnek fel.

20, 40, 45 lábas, magasított, nyitott kivitelek egyaránt elérhetőek. Ne egy zárt ketrecet képzeljünk el, hiszen az ablakok beépítés ugyanúgy lehetséges, így hatalmas fényáteresztő felületekkel számolhatunk, amelyekből közvetlenül rálátunk a külvilágra. A konténerházak minden tekintetben rászolgálnak a hírnevükre és megtekintve néhány kialakítást, nekünk is kedvünk támadhat beköltözni.