Mikor fontos a cirkulációs szivattyú jelenléte?

A megfelelő minőségű ivóvíz biztosításán túl, mindenkképpen vannak további tényezők, amelyekre muszáj komolyan odafigyelni. Egyértelműen idetartozik a nagyobb társasházak esetében, hogy lehetőleg egyszerre és azonos nyomáson, hőmérsékleten jusson el minden ingatlanba a folyadék. A kényelem szempontjából ez egyértelműen elengedhetetlen feltétel. A cirkulációs szivattyú feladata pedig, hogy biztosítsa az igény maximális kielégítését.

Voltaképpen úgy kell elképzelni, mint egy belső hálózatot, ami egy különálló melegvíz-tároló egységre van rákötve. A cirkulációs szivattyú feladata, hogy minden különálló lakrészbe a társas ingatlanon belül ugyanolyan gyorsasággal eljuttassa a meleg vizet. Ilyen formában nem fog fellépni panasz arra, hogy a sokadik emeletre már alig jut fürdésre szánt előmelegített víz, miközben a kiszámlázása megtörténik.

A cirkulációs szivattyú családi otthonokban nem szükséges, hiszen ott elég egyetlen kazán, ahonnan csak kevés leágazás indul, így az igény kielégítés könnyedén megvalósul és még a folyadék sem hűl le mire a csaphoz ér.