Milyen a tökéletes babaszoba?

A létrehozása hosszú tervezést és előkészületet igényel. A babaszoba a pici érkezésével a ház legfontosabb részévé lép elő, ezért a szülők arra törekednek, hogy a kialakítás és a berendezés szerint is kifogástalan legyen.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy a tárolás miként lehet a legpraktikusabb. Javasolt beszerezni különböző polcokat, kosarakat és dobozokat, mivel valószínűleg sok lesz a ruha, a játék és a pelenka. A könnyen hozzáférhető, jól átlátható tárolók megkönnyítik a szülők dolgát. A babaszoba az a hely, ahol a gyermek az első pillanatait és éveit tölti, ezért, ha lehetséges, akkor olyan bútorok kerüljenek bele, amelyek természetes anyagból készültek.

A fa bútorok és a pamut textíliák remek döntésnek bizonyulhatnak. A pelenkázó asztal beszerzésekor figyeljen arra, hogy magas oldalfala legyen, nehogy a pici leguruljon róla ficánkolás közben. A kiságy esetén a stabilitáson kívül fontos az is, hogy a rúdjai ne legyenek túl nagy távolságra egymástól. Lényegében a babaszoba legyen biztonságos, kényelmes és kellemes hangulatú!