Mit gondol a század a férfi nyakláncokról?

Ahány ház, annyi szokás. Ez a mondás akkor is igaznak bizonyul, amikor a férfi nyaklánc hordásáról beszélünk. Még ma is sokan gondolják úgy, hogy az ékszerek a nőknek valók, azonban ez a fajta szemléletmód egyáltalán nem tükrözi a valóságot.

Miért ne lehetne egy férfin is ékszer? Ha belegondolunk, akkor a nyakláncok, karkötők, gyűrűk mindkét félen tökéletesen elférnek. Az emberiség múltja pedig éppen azt mutatja, hogy először csak az urak hordták ezeket a kiegészítőket, majd csak idővel vették át a hölgyek.

Eleinte az emberek azért akasztottak magukra aranyból és drágakövekből készült díszítőket, mert ezzel mutatták ki a hovatartozásukat, a rangjukat, esetleg a véleményüket valamiről. Viszont mára ez nem igaz.

A 21. században mindenki szabadon dönthet arról, hogy milyen ékszert használ, mennyit vagy éppen mikor. A férfi nyaklánc katalógus éppen ezért tartalmaz bőséges választékot, hiszen az urak is kedvükre válogathatnak. Ma már nem kell bőrön lógó fogat hordanunk, ha férfias kinézetre vágyunk!