Mit tartalmaz a túrafelszerelés?

A túrafelszerelés összeállítása
A túrafelszerelés összeállítása

A szabadidejét mindenki másképp szereti tölteni. Van, aki egy wellness szállodában kényezteti magát, más inkább az aktív pihenést választja, kirándul egyet a természetben.

Amikor hosszabb távú kirándulásra indulunk, esetleg többnapos túrát tervezünk, akkor alaposan fel kell készülnünk mindenre. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a túrafelszerelés összes darabját becsomagoljuk, hiszen szükségünk lehet rá a kaland során.

A túra nehézségétől és az időtartamától függően, más-más dolgokra lehet szükségünk, de van néhány olyan tárgy, amit semmiképpen nem hagyhatunk otthon. A túrafelszerelés állandó darabja kell legyen többek között az esőkabát, még akkor is, ha az időjósok jó időt ígérnek a kirándulás idejére.

Ugyanakkor a vizes kulacsot sem szerencsés otthon hagyni, hiszen vízre gyakran lesz szükségünk. Ha többnapos útra indulunk, akkor egy öngyújtóra is szükség lesz a túrafelszerelés összeállításakor, amivel majd esténként tüzet gyújthatunk, persze csak az arra kijelölt helyen. Ha olyan helyre készülünk, ahol még nem jártunk, akkor egy részletes térkép és egy tájoló is jól jöhet, hogy el ne tévedjünk.