Pár mondatban az audio kondenzátorról

Az XLR dugók egyszerűen nem hiányozhatnak a professzionális hangtechnikai vezetékekről. A legtöbb esetben az XLR csatlakozó formátumot alkalmazzák a mikrofonok, színpad technikai eszközök és stúdió monitorok egymáshoz csatlakoztatásakor. Az XLR csatlakozó könnyedén felismerhető a fém, henger alakú készülékházról és a benne lévő három érintkezőről. Ezek közül az egyik a test föld érintkező a kábelárnyékolásnak, illetve a másik kettő a rendes meleg és a hideg polaritás.

Ennek a dugónak a felkapott jellege annak köszönhető, hogy mechanikailag roppant biztonságos, illetve szimmetrikus bekötés esetén. kevesebb zajt és torzítást enged át, mint az egyszerűbb megoldások. Mint a többi dugó, így az XLR csatlakozó esetében is megfigyelhetőek a minőségi szintek. A legegyszerűbb XLR dugó darabja is már több mint 1000 Forintba kerül. Ez annak tudható be, hogy a belépő szintű, igazán egyszerű XLR csatlakozó fajták, a konzumer modellek masszívabb felépítésűek és több elemből állnak, mint mondjuk egy sima RCA változat.

Ez a termék megvásárolható a kacsa-audio.hu internetes boltban. Itt az audio kondenzátor, a kocsitulajdonosok nagy kedvence is megvehető. Mitől is annyira fontos ez azoknak, akik szeretik a kocsijukat, illetve imádnak zenét hallgatni vezetés közben? Mert ezzel az autóhifi még profibb lehet. Az audio kondenzátor pedig azért dem hiányozhat egyik rendszerből sem, mert 100 százalék, hogy jóval gyorsabbá, dinamikusabbá teszi a hangot úgy, hogy közben a hangminőség is jobb lesz. Minek köszönhető ez?

Ugye az erősítő a verda hátsó részében, nagyjából 5 méteres vezetéken keresztül kapja az akkumulátor által kémiai úton előállított tápfeszültségét. Az erősítő nem folyamatosan fogyaszt, hanem a terhelés függvényében használja az aksit. Ha pedig valaki nagyobb hangerőn szereti hallgatni a zenét, akkor megeshet, hogy egy mély beütés során, ez akár 2 volttal is lehúzza a feszültséget a járgányban. Pont ezért kell az audio kondenzátor, hiszen az akku nem olyan, mint egy fali konnektor, amit bármikor erősebben is meg lehet terhelni.