Pezsgő történet a franciáktól hazánkig

Pezsgő történet

Bizonyára már mindenki rengeteget hallott a telefon vagy az autó történetéről. Nos, a pezsgő történet sem kevésbé érdekes, hiszen mint sok minden más, ez is egy kis szerencsének meg ötletességnek köszönheti a megszületését. Azt tudjuk például, hogy micsoda is a pezsgő és mi a különbség közte és a bor között?

Ez az ital tulajdonképpen a bornak egy olyan fajtája, amelynél a második érés magában a palackban megy végbe. A pezsgő történet természetes Franciaországból indult, és a titkát próbálták is sok ideig őrizgetni, sikertelenül. Magyarországon a szárnybontogatása a 19. század elejére tehető, de az igazi, dinamikus és sikeres pezsgő készítés a Törley névhez köthető.

Ez nem meglepő, hiszen ma is bárki meghallja ezt a nevet, azonnal erre az italra asszociál. A magyar pezsgő történet ennek a cégnek a keze alatt vált legendává. A hazai termékek még az igényes franciák elismerését is kivívta, ma már pedig a világ számos országában fogyasztják nagy élvezettel ezeket. A Törley múzeumban még jobban meg lehet ismerni a történetét.