A porcelán nemcsak vázakészítésre alkalmas

https://clinident.hu/kezeles/porcelan-hej-korona/

A legtöbb ember nincs 100 százalékosan megelégedve a fogsorával. Valljuk be azért, hogy az esztétikai fogászat nem annyira olcsó, de garantáltan megéri. A porcelán fogak manapság igen népszerűek, mivel nagyon szépek és olyanok, mintha eredetiek lennének. A porcelán rendkívül tartósnak számít és implantátumként is megállja a helyét. Ha az Ön fogai is össze-vissza állnak, az első fogaiból letörtek darabok, akkor azt helyre kell hozatni, hiszen idővel a szerkezetük meggyengül. Sajnos a kisebb réseken és repedéseken képesek a fogakat romboló baktériumok bejutni, amelyek szépen lassan fogszuvasodáshoz vezetnek. A metszőfogak lepattogzása is komoly gondokat okozhat idővel, amivel feltétlenül kell foglalkozni.

A Clinident szakemberei azt mondják, hogy jobb még időben kezelni a problémát, mint később a komolyabb elváltozásokat helyrehozni. A szuvas fogaknál három lehetőség adódhat. Ha a foggyökérig hatol a szuvasodás, akkor szóba jöhet a gyökérkezelés vagy a gyógytömés. Amennyiben ezek már nem használnak, akkor a húzás mellett kell dönteni. Viszont, ha felnőttkorban húznak fogat valakinek, akkor az már nem fog visszanőni, így a hiányosságot pótolni kell.

Amennyiben sok fog hiányzik, akkor az gátolhatja a hangképzést, a rágást, valamint az emésztést. Egy szép és igényes porcelánhéj, esetleg implantátum tökéletes választás, mivel egyszerű a beépítése, csak csekély kellemetlenséget kell kibírni, viszont a végeredmény kárpótolja majd a fúrás miatt. Az implantátum behelyezése során kifúrják az új porcelánfogak helyét.

A fémből készült tartószerkezetnek minimum 6 hetet kell gyógyulnia, hiszen az íny folyamatosan nedves, ami megnehezíti a hegesedést. A porcelán fogak, amennyiben az eredeti fogmaradványokra kerülnek rá, ugyanolyan tartósak lesznek, mintha implantátumok lennének. Az esztétikai fogászat a mai világban egyre jobban fejlődik, így mindig új technológiák jelennek meg, amelyekkel a fogorvosok szebbé tehetik a páciensek mosolyát. A fogak egészsége sokféleképpen megőrizhető.