Szürkehályog műtét árak – Mennyibe kerül egy műlencse kezelés?

Szürkehályog műtét
Szürkehályog műtét

A cataracta, ismertebb nevén szürkehályog, semmilyen módon nem kezelhető, kizárólag műtéti beavatkozással. Vannak, akik kivárják, amíg rájuk kerül a sor az állami intézményekben, esetenként heteket, hónapokat, mások viszont magánrendelőbe látogatnak a kezelés céljából, itt viszont fizetni kell a szolgáltatásokért. Dr. Szabó Antal weboldalán erről is tájékozódhatsz bővebben. Meglehet, hogy a szürkehályog műtétek ára első látásra magasnak tűnik, de gondolnunk kell arra, hogy várakozási idő nélkül eshetünk túl a beavatkozáson, ráadásul magánorvosi körülmények között.

Ez azt jelenti, hogy a tapasztalt szemész orvosok a lehető legmodernebb technikákat, eszközöket, műlencséket használják az operációk során, kifogástalan higiéniai körülmények között. Abban a szemészeti központban, ahol dr. Szabó Antal szemész szakorvos végez, többek között cataracta műtéteket is, a beavatkozások ára elfogadható jellegű. De nézzük meg alaposan, hogy milyen szolgáltatásokért mennyi pénzt kell fizetnünk, ha elhatározzuk, hogy itt műttetjük meg a szemeinket!

A műlencse műtét előtti vizsgálat és szakorvosi konzultáció, valamint a személyre szabott műlencsetervezés ára 35 000 Ft. Többféle műlencse közül lehet választani, amelyek között értelemszerűen vannak olcsóbb és drágább változatok. Például az egyfókuszú aszférikus műlencse beültetésének ára 265 000 Ft/szem. Ez a legköltséghatékonyabb megoldás. A nyújtott fókuszú monofokális és EDOF műlencse műtétért 520 000 Ft/szem összeget kell kifizetnie a páciensnek.

Ugyancsak ennyibe kerül a trifokális műlencse beavatkozás is. Fontos tudnivaló, hogy a műlencse beavatkozást követő első 2 kontrollvizsgálat ingyenes, azonban minden további kontrollvizsgálatért 15 000 Ft-ot fizet a beteg. Ha jól meggondoljuk, az említett összegek nem akkora nagyságúak, hogy megérje heteket, hónapokat várni, amíg bejutunk egy állami kórházba a műtét elvégzésének érdekében. Azért ott is vannak költségek. A magánrendelő ideális azoknak is, akik nem rendelkeznek betegbiztosítással.