Több korosztálynak való építőjáték

Vannak olyan játékok, amelyeket egyformán szeretnek a kisfiúk és a kislányok. Talán inkább gyermektípustól függ, hogy az építőjáték a kedvencek közé tartozik-e majd. Ha ajándékba lesz a játék, mindenképp a szülőkkel jó egyeztetni, hogy egyáltalán mit kedvel a gyermek, milyen az érdeklődési köre. Van fából, illetve mágnessel összeilleszthető építőjáték is, mindkettő több darabos változatban.

A kisebbek még szülői vagy testvéri segítséggel rakják össze a különféle alakzatokat, a nagyobbak pedig szeretnek egyedül ügyeskedni. Mindenképp érdemes figyelembe venni az ajánlott életkort, mivel a túl bonyolult vagy a túl egyszerű építőjáték sem jó. A legkisebbeknek is készülnek ügyességet igénylő darabok, náluk az alapvető kombinálhatóság a fontos, a színek és formák felismerése és összeállítása.

Érdemes egy kicsit több pénzt rááldozni és olyan játékot vásárolni, ami akár több generációt is kiszolgál, illetve több éven keresztül használható. Mindenképp a nagyobb gyermekeknél az elektronikus játékok óriási konkurencia, a szülőknek pedig dilemma, mennyit engedni a őket a képernyő elé.