A túrafelszerelés szerepe a kirándulás során

Túrafelszerelés
Túrafelszerelés

A természetben való barangolás kellemes időtöltés. Testközelből figyelhetjük meg az állatok viselkedését, megismerkedhetünk a növényekkel és az egészségünknek is jót tesz a friss levegőn való mozgás.

Azonban nem feledkezhetünk meg a biztonságról és a szükségleteinkről sem. Számtalan olyan túrafelszerelés van, amelyek nélkül még egy rövidebb kirándulásra sem szabad elindulni. Amire mindenképpen szükségünk lesz, az a megfelelő öltözet.

Hogy ez pontosan mit takar, az függ attól, hogy hová megyünk kirándulni és mennyi ideig maradunk. Amikor csak egy sétát tervezünk a közeli erdőben, akkor elég egy jó cipő és az időjárásnak megfelelő öltözet. Amikor a hegyekbe indulunk egy többnapos kiruccanásra, akkor jóval több túrafelszerelésre lesz szükség.

Ilyenkor már kell a túrabakancs és az esőköpenyről sem feledkezhetünk meg. Sátorra, hálózsákra és derékaljra is szükségünk lehet, ha kempingezni szeretnénk. A megfelelő túrafelszerelés kiválasztása tehát nagyon fontos feladat indulás előtt, hiszen a kirándulás sikere és néha a biztonságunk is függhet azoktól.