Változott a CSOK feltétele

CSOK- Családi Otthonteremtési Kedvezmény
CSOK- Családi Otthonteremtési Kedvezmény

Szeretne végre egy saját lakást vásárolni, ahol a gyermekekkel együtt nyugalomban élhet? Egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy önerőből ingatlant vásároljanak, ugyanis az anyagi háttér a legtöbb esetben nem fedezi ezt.

A CSOK pontosan azért jött létre, hogy támogassa azokat a családokat, akik 3 gyermekkel rendelkeznek vagy vállalni fognak ennyit. Az igényelhető összeg, akár a 10 millió Forintot is elérheti.

Azt is fontos tudni, hogy a CSOK nemcsak az új ingatlanokra érvényes, hanem ugyanúgy a használtakra is. Sőt, sokan fel szeretnék építeni a saját lakásukat, így hát a pénz ilyen célokra is igényelhető. Azonban különböző feltételeknek kell megfelelni annak érdekében, hogy részesüljön ebben a támogatásban.

Ilyen például, hogy amennyiben még nincs 3 gyereke, 40 éves korig ennek az ígéretének eleget kell tennie. A korhatár most már csak az egyik félre érvényes, mivel a 2016-os év kezdetével különböző pozitív változások álltak be a CSOK, vagyis a Családi Otthonteremtési Kedvezmény terén.