Vannak-e ellenjavallatai a canabis olajnak?

A kenderből előállított termékek egyre népszerűbbek és mind több támogatót gyűjtenek. A hatások széles spektruma és a pozitív vélemények vásárlásra ösztönzik az embereket. Vannak mellékhatásai a CBD cseppeknek?

A canabis olaj többnyire nem okoz semmilyen mellékhatást. Ezért biztonságos megoldást jelent arra, hogy a szervezetet értékes vitaminadaggal lássa el és jól működik a különböző betegségek kezelésében. A canabis olaj használatának ellenjavallatai alól azonban vannak kivételek. A CBD-ben található kannabinoidok kölcsönhatásba léphetnek bizonyos gyógyszerekkel, növelve azok mellékhatásait. A canabis olaj ellenjavallt antipszichotikumok, antidepresszánsok és kemoterápiás szerek szedésekor. Mi a helyzet a túladagolással?

Ha túllépi a canabis olaj ajánlott adagját, olyan ártalmatlan mellékhatások jelentkezhetnek, mint a fokozott álmosság, szédülés, átmeneti szájszárazság és enyhe vérnyomásesés. A túladagolás elkerülése érdekében, kezdje alacsony, 5%-os koncentrációval és naponta 2-3 alkalommal vegyen be néhány cseppet!