A csapágyzsír nem felesleges befektetés, hanem kötelező védőanyag!

Hogy a csapágy idejekorán meghibásodik, azt 36 százalékban a nem megfelelő kenés okozza. A szakértők statisztikai adatából is látszik, milyen fontos a csapágyzsír használata. Természetesen ennek a folyamatnak is megvan a maga tudománya és megvannak a buktatói. Bármilyen mechanikai szerkezetről legyen szó, a csapágy élettartamát a tisztasága és megfelelő zsírozása határozza majd meg.

Ugyanis, ha nem megfelelő a csapágyzsír használata és még a szennyeződést is beleszámítjuk, a korai meghibásodás esélyét máris 50 százalékra növeltük. Az egymással érintkezésbe lépő fémrészek ugyanis a súrlódással kopnak, hőt termelnek, kattogni kezdenek és szép lassan az egész rendszer dugába dől.

Fontos az alkalmazásnak megfelelő csapágyzsír kiválasztása és helyes mennyiségben való alkalmazása már a beüzemelés előtt, majd ugyanilyen fontos a rendszeres kenés. Erre vonatkozóan a termékek gyártói világos utasítást adnak. Cégünk munkatársai is szívesen állnak vásárlóink rendelkezésére, amikor bőséges kínálatunk láttán kérdések merülnek fel.