A műsövény borostyán élethű hatást kelt

Egy saját kertes otthon igazi kincs, főleg ha van hozzá kedvünk és elképzelésünk, hogy milyen módon alakítsuk. Bár nagyon forrók tudnak lenni a nyári napok, ettől függetlenül megfelelő fásítással, bokrok telepítésével, gyeptakaró létrehozásával, virágokkal elérhetjük, hogy kivételes mikroklímája legyen az udvarnak, ahol örömmel tartózkodunk. A természetet a kerítéseken belül teljesen egyénre szabottan formálhatjuk. Mégis miként jön a műsövény borostyán ide? Nagyon egyszerűen úgy, hogy az élő rendszereknek idő kell a fejlődéshez.

Egyszerűen fantasztikus és magával ragadó egy élő kerítés, de gyakran több év, amíg odáig nő némelyik növényfaj, hogy ellássa a szerepét. Ezzel szemben, a műsövény borostyán azonnal készen van és szinte teljesen élethű. Jóformán csak akkor tűnk fel a különbség, amikor közel megyünk hozzá és megérintjük. A műsövény borostyán szerkezeti elemek gyorsan telepíthetőek, méretre szabva, így amíg arra várunk, hogy az ültetett tövek szárba kapjanak és kellő méretre fejlődjenek, addig sem kell takarás nélkül legyen az otthonunk. A különféle kerítéseknek mára jelentős kínálata érhető el vagy alkotható meg helyben.

Csak a képzelet szab határt a megoldásoknak, hiszen az alapanyag egyszerűen szerezhető. Gyakran utólag vesszük észre, hogy érdemes lett volna egy sűrűbb kivitelt telepíteni. A problémát gyorsan mérsékelhetjük a kerítés belátásgátló felhelyezésével. A rácsos rendszerű vas vagy fa szerkezeti elemek nagyon dekoratívak elválasztó elemként, de azokon keresztül bárki bekukkanthat. Ha szeretnénk mellőzni a kémkedő tekinteteket, akkor felesleges azonnal mindent újratervezni, hiszen a kerítés belátásgátló percek alatt kihúzható és már készen is vagyunk.

Ugyanakkor ennek szintén elérhető több kivitele. Kapható fából készült, aminek a lehelyezése valamivel időigényesebb, de a dekor molinó ezzel szemben gyorsabb eredményt szolgáltat. Anyagát tekintve egy poliészter bevonatú ultraviola sugárzással szemben stabil és külön fűzőlyukakkal van ellátva könnyed felfogatáshoz. Az ilyen kerítés belátásgátló tetszőlegesen bármikor levehető és megújítható vagy áthelyezhető.