A WC kagyló egyre elterjedtebb hazánkban

A modern ember életében a higiénia szerepe közel sem az utolsó helyen szerepel. Ezért teljes magabiztossággal mondhatjuk, hogy manapság egy fürdőszoba szinte elképzelhetetlen WC kagyló nélkül. A magyar lakosok szívesen vásárolnak ilyen típusú kiegészítőket, annak ellenére, hogy az otthoni fürdőszobák mérete általában nagyon kicsi.

Ez egy rendkívül praktikus dolog, ami nélkül néha egyszerűen nem lehet meglenni. Az alakjától és méretétől függően, az említett eszköz gyakorlatilag nem különbözik a hagyományos WC-től és funkcionális szempontból is szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ezért egymás mellett szokás ezeket felszerelni.

Ezen kívül az sem számít szokatlannak, ha WC-től különböző stílusban készülnek, mivel így is harmonikus hatást keltenek. A külön elhelyezett modell egy klasszikus típus, ami egy kis fürdőkádra hasonlít, a csap pedig a fal oldalán található.

Az egyszerűbb WC kagyló modellek esetén, a hőmérséklet beállítása kézileg történik, míg a drágább modelleknél egy beépített termosztát segítségével.