Balatonboglári pezsgő: fogyasztási tippek

Balatonboglári pezsgő

A legtöbb pezsgőt a jól ismert módon, a bevált mozdulatokkal kell kibontani. A Balatonboglári pezsgő esetében sincs ez másképp. Ekkor az embernek először le kell szednie a kupak felső részét, aztán a drótkosarat, majd óvatos mozdulatokkal a dugót is.

Ha ez sikerül, akkor a dugó nem durran ki és ennek köszönhetően a lakásban nem lesz minden összefröcskölve, nem sérül meg senki, így pedig elégedett lehet magával az ital kibontását végző személy is. Ekkor a Balatonboglári pezsgőből egy keveset a speciális, direkt ezen italhoz tervezett poharakba szükséges önteni. Ennek köszönhetően elkerülhető, hogy a nedű töltéskor önálló életre kelve kihabozzon a poharakból, ami ugye roppant kellemetlen lehet.

Amint a habzás lecsillapodott, már tölteni is lehet a poharat 2/3-ad részig. Ha mindez megtörtént, akkor a házigazdának és a vendégeknek nincs is más dolguk, mint jól érezni magukat, az ellenállhatatlan Balatonboglári pezsgő társaságában. A Balatonboglári pezsgő számos fajtája megrendelhető a bb.hu oldalról. Itt nagy népszerűségnek örvend a Spumante és a rosé típusú egyaránt.