Mi mindenre használható a vadháló?

A védelmi kerítések legfontosabb funkciója az erdők megóvása a vadkároktól. A vadháló néven is ismert eszköz árfekvése kedvező, a tartósság adott, illetve a telepítés sem nehéz. Ezen tulajdonságok sokakat a beszerzésre sarkallnak. Arról sem lehet megfeledkezni, hogy a fent említett felhasználási területen kívül, sok más helyen is bevethető ez. A tekercsben kapható, horganyzott vadháló akkor is beválik, amikor szőlők, gyümölcsösök, hobbikertek kisebb állatokkal szembeni védelme a cél.

Nyugodtan lehet ezt választani abban az esetben is, amikor erdősítéseket, mezőgazdasági területeket kell biztonságban tartani különféle veszélyekkel szemben. Sokan akkor is a vadháló mellett voksolnak, amikor nagyobb telkek, családi házak nem utcafronti határának lezárására szeretnének egy tartós, megbízható megoldást. Vadasparkok, utak, autópályák, iparterületek kerítéseként is beválik ez. A vadháló népszerűségének oka, hogy igazán egyszerűen tervezhető és megépíthető, stramm megoldást nyújt rengeteg szituációban és egyáltalán nem kerül sokba. A vadháló telepítése előtt szükséges a bekerítendő területet nyomvonallal kijelölni. Csakis így ismerhető meg a pontos hossz és az, hogy mennyi hálóra van szükség.

Mi mindenre lehet jó a csirkeháló?

A vékony huzalból készült dróthálókat nagyon sok helyen használják. A csirkeháló elég beszédes megnevezés, de persze egyéb állatokat is el lehet keríteni ezzel, akárcsak nyulakat, más baromfikat és még kisebb kutyákat, esetleg macskákat is. Ha a csirkeháló rendeltetésszerűen van használva, akkor akár több évig is tökéletesen el tudja látni a feladatát.

A vásárláskor azonban vigyázni kell, hiszen sok gyártó a lehető legvékonyabb huzalt használja és a lehető legnagyobb lyukosztásra törekszik. Az efféle csirkeháló sajnos nem minden esetben válik be, hiszen hamar tönkre megy és a nagyobb lyukakon a kisebb állatok átférnek vagy átdughatják a fejüket. Aki biztosra akar menni, jól teszi, ha a ponthegesztett modellt választja, aminek az alkalmazási értéke felér a fonott kerítésével és annak az összes pozitívumával rendelkezik.