Mire szolgál az iratmegsemmisítő?

Az eszköz népszerűsége az elmúlt évtizedekben fokozatosan nőtt, hiszen a vállalatok és a magánszemélyek felismerték az információbiztonság jelentőségét. Az iratmegsemmisítő eltérő típusban vásárolható meg. A legolcsóbb variáció a csíkozó, ami a papírokat, ahogy a neve is mutatja, csíkokra vágja.

Adatvédelmi szempontból nem a legbiztonságosabb megoldás, mivel egyszerűen összeilleszthetőek a fecnik. Ha titkos dokumentumok megsemmisítésére készül, akkor inkább válassza a mikro vagy a keresztre vágó változatot! Az iratmegsemmisítő beszerzésekor javasolt néhány tényezőt szem előtt tartani.

Győződjön meg arról, hogy van visszafelé forgató funkció, automata start/stop és túlmelegedés elleni védelem a gépen! A kapacitás szintén lényeges, hiszen ettől függ, hogy milyen mennyiségű papírt tud egyszerre likvidálni.

Kialakítás szerint választhat a kisebb-nagyobb modellek közül, így az iroda méretéhez igazíthatja. Az iratmegsemmisítő nélkülözhetetlen eszköz a modern világban, mivel az érzékeny anyagok nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe.