Progeszteron pótlás természetes módon

Progeszteron pótlás
Progeszteron pótlás

A nőknek bizony lényegesen több bajuk van az életben, mint a férfiaknak, ha csak a mindennapi házimunkákra vagy az úgynevezett női bajokra gondolunk. Menstruációs zavarok, depresszió, ingerlékenység, alacsony libidó, édességéhség, ezek mind olyan tünetek, amelyek csak látszólag nincsenek összefüggésben egymással, valójában ösztrogén-progeszteron egyensúlytalanság lehet az ok.

Amennyiben tapasztalod magadon valamelyiket, esetleg többet is a fent leírt tünetek közül, akkor szükséged lehet egy olyan célszerű természetes megoldásra, aminek a segítségével a progeszteron pótlás egyszerűen kivitelezhető. Ilyenkor felvetődik a kérdés, hogy külsőleg vagy belsőleg végezhető el hatékonyabban a progeszteron pótlás.

Belsőleg étrend kiegészítők szedésével is lehetséges, de ehhez tudni kell, hogy nagyobb dózisra van szükség ugyanolyan hatás elérése érdekében, mintha külsőleg használnánk krémet. Szóba jöhet szublingváris progeszteron pótlás is. Ebben az esetben a kapszulát szét kell rágni, majd a benne levő folyadékot a nyelv alatt tartani, hogy a benne lévő hormon a száj nyálkahártyájáról felszívódva, a véráramba kerüljön és ott kifejtse a hatását.

Hüvelykapszulával is lehetséges a progeszteron pótlás, ami rendkívül hatékony, mert a hüvelybe történő feloldása után, gyorsan felszívódik és azonnal a véráramba kerül a hüvely nyálkahártyájáról. Ez a módszer olyan személyek esetében a leghatékonyabb, akiknek ciklussal kapcsolatos panaszaik vannak, illetve hüvelyszárazságtól szenvednek. A legegyszerűbb megoldás a külsőleg alkalmazott progeszteron krém használata.

Ez a krém könnyen felvihető a bőrre, ahonnan közvetlenül a véráramba kerül. Ennek 2-3 hónapos átfutási ideje van. A progeszteron krém másik előnye, hogy ahol kenjük a testünket, ott simább, feszesebb tónusú lesz a bőrünk. A legjobban mégis az életmódváltással tudjuk a progeszteron pótlás folyamatát elősegíteni, olyan ételek fogyasztásával, amelyek természetes formában tartalmazzák a progeszteron bio változatait. Még az E-vitamin is nagyon fontos a progeszteron pótlás elősegítésére.