A 180 cm magas kerítésen már nehéz átlátni

Kerítés a bámészkodók ellen
Kerítés a bámészkodók ellen

Amikor járda fut végig a telek mellett és zavaró a járókelők bámészkodása, akkor többféle módon meg lehet ezt akadályozni. Élő sövény telepítése is szóba jöhet, de évekig tart amíg eléri a szemmagasságot, ráadásul ha nem örökzöldből van, akkor télen nem állja útját a kíváncsi tekinteteknek.

Egy magas kerítés gyorsabb megoldás erre a problémára és a 183 cm íves tetejű betonkerítés csak 17653 Ft-ba kerül, 1,57 méterenként. Ekkora távolságban vannak egymástól a tartóoszlopok és közé tele panelek, míg legfelül íves panel kerül behelyezésre.

Az oszlopoknál mért magasságra vonatkozik a 183 cm, az íves részek közepe magasabbra nyúlik, biztos útját állva a bámészkodó pillantásoknak. A választható oszlop hosszúsága lehet 2,4 vagy 2,5 méter is, a területi adottságok vagy a megrendelő egyéb preferenciái alapján.

A kerítés téglafal utánzata érdekes kinézetet biztosít a járdáról nézve és szinte porózusmentes a felülete. Belső oldalán teljesen simák ezek az elemek, ahová egy kertet díszítő művet is lehet festeni, akinek van kellő kézügyessége.