A gépüzemnapló használata elengedhetetlen

Ma már teljesen természetesnek vesszük, hogy a legtöbb munkafolyamatot nem kell kézi erővel megoldani, mert a különféle erőgépek megjelenése hatalmas fejlődési ugrást eredményezett.

Legyen szó anyagmozgatásról vagy mezőgazdasági, esetleg erdészeti feladatokról, a biztonság érdekében elengedhetetlen a gépüzemnapló pontos és állandó vezetése. Ipari környezetben teljesen bevett szokás a műszakonként történő kezelőváltás, emiatt egy adott szerkezetet többen is használnak felváltva. Ez természetesen így optimális, ám ez a metódus azzal jár, hogy az esetleges meghibásodások vagy egyéb események nehezen követhetőek nyomon a megfelelő dokumentáció hiányában. Ez a probléma könnyedén elkerülhető a gépüzemnapló alkalmazásakor.

Ez az irat nem csupán az üzemeltetés időtartamát rögzíti, de a részletes körülményeket is tartalmazza. Segítségével a gazdasági szempontból fontos információk, mint amilyen az üzemórák száma, az átlagfogyasztás vagy az aktuálisan következő szerviz időpontja is könnyedén nyomon követhető.