POS terminál vásárlási tanácsok kezdőknek – Mire kell figyelni?

Bár a vállalkozási kedv az elmúlt években alább hagyott, ugyanis a járványos időszak alatt elég sok magánüzlet ment csődbe, de azért még mindig vannak, akik igyekeznek a saját maguk urai lenni. A feladat gyakran nem egyszerű, de azért mindennek van esélye, ha kellő odafigyeléssel történik az üzlet felépítése. Természetesen az alaptőke önmagában még kevés, mert kelleni fog egy kiváló ötlet és fizetőképes kereslet a termékekre. Sok új szabály is előtérbe került, amelyekkel muszáj számolni.

Néhány éve már kötelező az online pénztár és ahol ez jelen van, ott muszáj biztosítani a készpénzmentes fizetés feltételeit. Ehhez minden technikai háttér adott, csak tudni kell azokat megfelelően alkalmazni. A Novopayment bankfüggetlen POS terminálok kisebb vállalkozásoknál is jelen vannak már. A bankkártya elfogadó készülékek lényege, hogy megoldást teremtenek az érintéssel történő fizetésre.

Amíg régebben még külön az erre kialakított helyre lehetett csak behelyezni a kártyát és ezt követően megadni a PIN kódot, addig ma már a fejlesztések eredményeképpen, többnyire elég néhány milliméterre a szerkezet közelébe helyezni és a jóváírás megtörténik. Ami pedig a biztonsági kódot illeti, meghatározott összegű transzfer esetén még ezzel sem kell foglalkozni. Ez egyértelműen a gyorsaságot növeli. Nemcsak multinacionális cégeknél lehet jelen az ilyen hatékony berendezés, mert már minden kisvállalkozónak muszáj garantálnia a fizetés ezen formáját. Vannak fix, vagyis helyhez között, de mobil POS terminálok egyaránt. Ezek többsége már a SZÉP kártyás fizetést is engedélyezi.

A kezelésük egyszerű, nehezen romlanak el és még stílusosak is. Amikor viszont megtörténik a kiválasztásuk, akkor megéri odafigyelni a részletekre. Nem csupán a beüzemelési díjjal fontos számolni, mert a tranzakciókért szintén levonnak bizonyos összegeket. Szerencsére már konkrét személyre, vagyis üzletre szabott ajánlatokat lehet kérni, amivel optimalizálhatóak a kezdeti és későbbi költségek. A novopayment.hu weboldalon erre részletesen kitérnek a szakemberek, így biztosan azt kapja a vásárló, amire szüksége van.