A shea vaj igazi kozmetikai csoda

Mindig lesznek olyan alapanyagok, amelyek valamiért keresettebbé válnak a többinél. A shea vaj is ezek közé tartozik, bár nem a kenyérre kell kenni, hanem a testünkre. Egy időben nagyon felkapottak voltak az úgynevezett testvajak és úgy tűnik, hogy most ismét visszatérnek.

A különlegességük, hogy szobahőmérsékleten a zsírra hasonlító anyaggá válnak, ami könnyedén kenhető és a szépítőszerek szerepét látja el. A termés egy afrikai fán nő és majdnem 30 év kell hozzá, hogy szüretelhető legyen. A finomítatlan vajat mindig kézzel nyerik ki a gyümölcsökből, ami még inkább értékesebbé teszi. A shea vaj testápolókban, kenőcsökben, samponokban és más kozmetikai termékekben is megtalálható, de a kiütések és a rovarcsípések ellen is használható.

Terhesség közben és után is nyugodtan használhatjuk, mivel a shea vaj az apró striákat képes eltüntetni, így újra ragyogó bőrrel fogunk tudni lemenni a strandra. Ha pedig még különlegesebbre vágyunk, akkor illatosított formában is beszerezhető, például levendulával.