Az érszűkület jelei figyelmeztetésként szolgálnak

Az érbetegségek késői tüneteit talán sokan ismerhetik. Érdemes azonban az érszűkület jelei kapcsán, az egészen korán megjelenő tényezőkről beszélni, hiszen felismerésükkel elejét vehetjük a betegség súlyosbodásának és egészséges életet élhetünk. A legelső fázisban még a betegség lappang, így jelen esetben a kór panaszmentes, ám a dohányzás és a cukorbetegség mindenképpen gyanakvásra adhat okot. Ilyenkor az érszűkület jelei műszeres vizsgálatokkal mutathatóak ki.

A második szakaszban már megjelenik az adott végtagban a görcsös jellegű fájdalom, ami egy bizonyos járástávolság megtétele után jelentkezik és pihenésre enyhül. A harmadik ciklusban már nyugalomban is, főleg fekvő helyzetben, éjszaka lép fel a hasogatás, ami felkelés esetén mérséklődhet. A láb hideg és zsibbadni kezd, a bőr szárazzá válik. A negyedik fázisban az érszűkület jelei már egy súlyos állapotra mutatnak rá, létrejön a végtagokon a fekély. Ilyenkor haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, hogy elkerülhessük a szövetek további elhalását!

Lábszárfekély gyógyítása a szén-dioxid segítségével

Legyünk türelmesek a felépülésünkkel kapcsolatban! A lábszárfekély gyógyítása jelentősebb időt vehet igénybe, de rendszeres kúrálással és életmódbeli változtatásokkal biztosak lehetünk a pozitív kimenetelben. Gyógyszeres kezelés esetén tartsuk be a szakorvos utasításait, rendszeresen járjunk el a kontrollvizsgálatokra! Számtalan természetes megoldás létezik, ami segíti a sebek javulását, így a lábszárfekély gyógyítása még hatékonyabbá válik.

A mofetta lábfürdő alkalmazása erősíti az érfalakat, a keringés javul, a szövetek gyorsabban képesek regenerálódni. Mindennap fürdessük meg a beteg végtagot, majd alkalmazzunk az orvos által felírt speciális hidratálót vagy az enyhe kortikoszteroidos krémet az érintett részeken! A cukorbetegséghez köthető lábszárfekély gyógyítása kiegészülhet mézes sebkezeléssel, az állapot további romlásának megelőzése érdekében. A méz természetes fertőtlenítő, ami antibakteriális hatással bír, fekély esetén pedig bizonyítottan segíti a sebgyógyulást.