Jót tesznek a tenger gyümölcsei

Egészségünk hosszú távú megtartásához célszerű nem csupán ízletes, hanem egészséges ételeket fogyasztanunk rendszeresen. Éppen ilyenek a tenger gyümölcsei, sovány fehérjékben és aminosavakban gazdagok, alacsony kalóriatartalmúak, kifejezetten kevés zsírt és szénhidrátot tartalmaznak.

Kimondottan alkalmasak diéta idején és izomtömeg fejlesztésének elősegítésére, megőrzésére. A szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlen számos mikroelemet is tartalmaznak a tenger gyümölcsei, fogyasszuk bármelyik fajtát is ezekből.

Ezeknek több fajtájuk van, a kéthéjúak (kagylófajták, osztriga), a fejlábúak vagy lábasfejűek (kalmár, polip, tintahal), a haslábúak (csiga), a rákfélék (homár, rák, garnéla, languszta) és a tüskésbőrűek (tengeri sün, tengeri csillag, tengeri uborka). Ezek közül is a legnépszerűbb fajta a rák és a homár.

Természetesen, a tenger gyümölcsei minden fajtája jót tesz a szervezetnek, ha eddig még nem vagy csak keveset fogyasztottunk, akkor éppen itt az ideje kipróbálni. Kitűnő hatását hamar érezni fogjuk.