Az infraszauna és a tévhitek eloszlatása

Infraszauna kabin

Egyre több félelem tobzódik az emberekben, így nem igazán mernek új dolgokat kipróbálni. Az újszerűnek tekinthető infraszauna is egyesekben kétséget vált ki. Hiszen mit lehet hallani az infráról? Veszélyes, káros, öregíti a bőrt és hasonlók. Viszont, nem szabad bizonyos sugarakat összekeverni másokkal.

Az infraszauna név alatt futó termékek sem ugyanolyan sugárzót használnak. Amikor megjelentek az elsők, akkor még kerámiából készült paneleket használtak. Viszont, ezekről hamar lemondtak, mivel használat során felforrósodtak és így veszélyesek lehettek.

Ma már az elérhető árú infraszauna belsejében karbon sugárzó van, ami az infra spektrum B és C típusát képes előállítani. Ez csupán a bőrréteg alsó rétegét melegíti fel, így váltja ki a testből az izzadást. Hogyan is öregíthetné a bőr, ha az közben végig puha marad a testből kiáradó nedvességtől? A mélyebbre ható IR-A tartományban csak a teljes spektrumú sugárzóval ellátott infraszauna tud szolgálni, ami intenzívebb élményt nyújt, ezért árban is magasabb.