Egyre fiatalabb korban van szükség a potencia növelésére

A 40 év feletti férfiak fele előbb vagy utóbb merevedési zavarral találja szemben magát. Az orvosi statisztikák szerint az impotencia minden évben „egyre fiatalabbá” válik és a középkorúak mellett, már a fiatalok is orvoshoz fordulnak a potencia növelése érdekében.

A szakértők a jelenlegi helyzetet a polgárok életmódjának megváltozásának (csökkent fizikai aktivitás, kiegyensúlyozatlan táplálkozás), a környezeti helyzetnek, valamint a közösségi hálóknak a nőkkel folytatott kommunikációban tapasztalható növekvő szerepének tulajdonítják, ugyanis a fizikai interakció hiánya a randevú első szakaszában negatív hatással van a férfiak hormonális hátterére. Egy sikertelen próbálkozás az intimitásra legalább egyszer minden embernél előfordul, de a valódi merevedési rendellenességek esetén, a probléma időről-időre megismétlődik (egymás után több mint négyszer).

Ebben az esetben már nem szabad reménykedni a szerencsés öngyógyításban. A potencia növelése érdekében tett kísérletek késleltetése rossz hatással van a pozitív kilátásokra.