Mire való a füstölő labirintus?

Rengeteg előnnyel jár egy kerti kemence, amiben olyan finomságok készülnek, amelyek odavonzzák a barátokat, illetve a már családi fészekből kirepült gyerekeket is hazacsalogatják. Sokan szeretnének egy ilyen berendezést, de megtorpannak a kerti kemence árak általuk vélt nagysága miatt.

Igen, ez nem kis befektetés, de tekintetbe véve, hogy valószínűleg csak egyszer készíttetjük el az életben, a fizetendő végösszeg méltányos. Ugyanakkor a kemence típusától, méretétől, kialakításától is függ az ár, valamint a megrendelő igényeitől. Elmondható, hogy Magyarországon az egyik legnépszerűbb fajta a dongás kemence, aminek a sütőtere általában téglalap alakú.

Rendkívül praktikus építmény és célszerű a sütőterét a meglévő edényekhez, tepsikhez méretezni. Érdemes a felfűtését magas hőértékű kemény fával elvégezni. De ne szaladjunk ennyire előre! A kerti kemence árak még attól is függnek, hogy melyik szakemberrel végeztetjük el a munkálatot.

A kertikemenceepites.hu weboldalon megismerhető mester igazán korrekt árakkal dolgozik, csak kiváló munkát ad ki a kezéből, ajánlott hozzá fordulni, ha az építését tervezi. Aki hideg füstöléssel foglalkozik, az pontosan tudja, hogy nem egyszerű feladat a fűrészpor egyenletes égését biztosítani.

Czapár Gábor mester azonban kialakított egy szerkezetet, aminek neve füstölő labirintus, ez hatékonyan hozzájárul a megfelelő hőmérsékletű egyenletes égéshez, így a hideg füstölés zökkenőmentesen zajlik. Hosszú kísérletezések után, saját tapasztalatai alapján hozta létre a szakember ezt a profi fűrészportartót. Csupán annyira van szükség, hogy a füstölő labirintus alaposan meg legyen tömve fűrészporral és be kell gyújtani.

A szerkezet teljes füstölési ideje 10-30 óra között lehet. Ez természetesen minden esetben függ a fűrészpor nedvességétől. Ezzel a berendezéssel a gazda könnyen elérheti, hogy a tűz ne égjen le túl hamar, de ne is aludjon ki a füstölendő élelmiszerek alatt. Az említett weboldalon megtekintheti a terméket és ha akarja, meg is rendelheti pár kattintással.