Egzotikus örökzöld az olívafa

Olivafa

Az egzotikus növényeket, virágokat mindenki szereti. A hazánkban nem túl megszokott fa vagy bokor a kertben különleges dísze lehet a környezetének. Az olívafa pompásan emelkedik ki a többi növény közül, érdekes törzsével, ezüstös zöld leveleivel igazán egyedi hangulatot teremt. Az örökzöld növény a Földközi-tenger keleti medencéjének partvidékein őshonos, de a mi vidékeinken is gyönyörű lombozatot hoz, bár termést nem, azaz csak nagyon fejletlent.

De nem is a terméséért jó ötlet az olívafa termesztése. A fantasztikus lombja és könnyű tartása vonzóvá tette a helyi tájkertészek számára is. Nem túlzottan igényes, így ha odafigyelünk az ültetési helyére, akkor pár éven belül egy 8-15 méteres, egzotikus, árnyékot adó fát csodálhatunk a kertünkben, udvarunkon.

Az olívafa csemete megvásárolható a virag-online.hu webáruházban kitűnő áron. A telet meglehetősen jól bírja, -5 fokig télálló. Napfényigényes növény, a szárazságot jobban elviseli, mint a túlöntözést. Teremtsen Ön is romantikus mediterrán hangulatot kertjében!