Életet visz a kiskertekbe az öntöző rendszer

Az öntözés olyan feladat, amit egyre gyakrabban kell alkalmazni, ha azt szeretnénk, hogy a környezetünk szép és üde legyen. Sajnos a nagyon egyenetlen csapadékelosztás, ami a globális klímaváltozás hatására alakul ki, komolyan megköveteli az öntöző rendszer alkalmazását. Ezt már ne csak a mezőgazdasági területeken kell bevetni, hanem a kiskertekben ugyanúgy. Legyen az zöldséges- vagy díszkert, esetleg a kettő egyedi kombinációja, a legtöbb növény megköveteli az igényes gondoskodást. A talaj gyomtalanítása, mozgatása mellett, az öntöző rendszer jelenléte sok előnyt tud nyújtani.

A modern berendezéseknek hála, már teljesen automatizálható a működés, így nem kell külön időt vesztegetni a locsolásra. Még csak az sem lesz, hogy véletlenül elfelejtjük elindítani, hiszen minden felesleges gombnyomás nélkül teszi a dolgát az öntöző rendszer, a beállított paraméterek szerint. Nagyon sok előnye ismert, de azért számolni kell az alapanyagok amortizációs idejével és azzal, hogy ezek főként műanyagból készülnek, a lassú bomlásuk pedig bizonyos szinten káros a természetre.

Automatikus öntözőrendszer a pompás udvarért

Legyen szó gyeptelepítéséről, esetleg egynyári vagy évelő virágok ültetéséről, az egyre forróbb nyári periódusokat biztosan nem fogják elviselni az automatikus öntözőrendszer hiányában. A rendszeres locsolás elengedhetetlen, hiszen az a folyadékpótláson túl, még hűti is a környezetet több fokkal. Ennek eredményeképpen a lakás körüli terület mikroklímát módosító jelleggel bír. Az automatikus öntözőrendszer telepítése komplex folyamat. Nagyon sok egyedi alapanyagot kell megfelelő módon összeilleszteni.

A vezetékek a föld alá kerülnek, elektromos szelepek, elosztók, érzékelők, különféle idomok, szórófejek munkáját kell megfelelően összehangolni. A vízforrás jellege sem elhanyagolható tényező, ahogy a felhasznált víz mennyisége szintén meghatározó. Az automatikus öntözőrendszer több téren megtérülő befektetés, aminek nemcsak a növények, hanem mi is komoly hasznát vesszük. Ne halogassuk sokáig a felállítását!