Fehér falfesték többféle árnyalatban

Létezik egy olyan árnyalat a házunk falain, ami bármilyen színkombináció mellett megállja a helyét és a legrégebben használatos színű mázolóanyagnak minősül. A fehér falfesték elengedhetetlen szinte bármilyen épület meszelése alkalmával. Kívülről és belülről is előszeretettel mártják bele az ecsetet.

Egy laikusnak kicsit nehéz lehet feldolgoznia, de a szakavatottaknak teljesen egyértelmű, hogy a fehér falfestékből is rengetegféle árnyalattal találkozhatunk. A színskála szinte végtelen, ami a totális fehérből indul ki és egészen addig tart, amíg már nem lehet rá azt mondani, hogy szürke.

Annak, aki kicsit is ad a harmonikus miliőre, ami egy ház bel- illetve kültéri színkombinációit illeti, igenis figyel ezekre a részletekre és nem mindegy neki, milyen minőségű és tónusú kenőanyag díszíti majd az otthonát. A fehér falfesték gondos megválasztása meghatározhatja az egész meszelési akciót. Korábbi sötétebb színek takarására is alkalmas, viszont a leggyakrabban a szobák mennyezeteit és a külső házfalakat szokás befesteni vele.