Fontos a gyors sebfertőtlenítés

Az apró vágások, égési sérülések és karcolások nem igényelnek kórházi kezelést és orvosi felügyeletet, de figyelmen kívül sem hagyhatóak. A sebek gyógyítására és megtisztítására szolgáló folyamat a sebfertőtlenítés. Számos erre a célra kifejlesztett termék kapható a gyógyszertárakban és a webshopokban. A megfelelő készítmény segítségével helyesen és biztonságosan kezelhetjük a sebeket. A sebfertőtlenítésre már az ókorban is használtak kenőcsöket és krémeket, ez pedig manapság sincs másképp.

A legtöbbjük egyszerre több funkciót lát el, hiszen megöli a baktériumokat és kórokozókat, védőfóliát hoz létre és elősegíti a szövetek regenerálódását. A vágás vagy az égés mélységétől függően, a gyógyulás különböző időt vesz igénybe, néhány naptól akár több hétig. Ezek az antiszeptikumok elősegítik a folyamat felgyorsítását és a seb nyomainak eltüntetését. A sebfertőtlenítésre nyitott vágások és karcolások, száraz bőr okozta repedések, néhány bőrbetegség, kisebb égési sérülések és a bőr apróbb elváltozásai esetében van szükség. Annak ellenére, hogy a legtöbb fajta seb esetében antibakteriális kenőcsöt használnak a fertőtlenítés, a szárítás, a védelem és a sérülések utáni regenerációs folyamat felgyorsítása érdekében, ezek az összetételükben és az alapvető hatásmechanizmusukban különböznek egymástól. Ezért, mielőtt bármilyen sebfertőtlenítő szert vásárolna a gyógyszertárban, ismernie kell annak a jellemzőit. Az ilyen készítményeket spray-k, kenőcsök, krémek, gélek, paszták és emulziók formájában értékesítik.

A megfelelő opció kiválasztása pedig nem olyan egyszerű. Egyes komponensek jelenléte a sebfertőtlenítő összetételében az antiszeptikus tulajdonságai miatt segít megelőzni a kóros mikroorganizmusok szaporodását, így segít felgyorsítani a bőr gyógyulási folyamatát és elkerülni a negatív következményeket. Az értékes összetevők sikeres kombinációjának köszönhetően, a sebfertőtlenítő számos problémát megold, amelyek az égési sérülések, vágások, felszíni sebek, karcolások, repedések és pelenka kiütésekkel járó betegségek kezelése során jelentkeznek.