Hogyan készíthető el a tonhal krém?

A kiegyensúlyozott táplálkozás érdekében javasolt hetente minimum egyszer halat fogyasztani valamilyen formában. A tonhal krém akár házilag is elkészíthető. Nagyon jó döntésnek bizonyul pirítósra vagy zöldségek mellé.

Az előállításához nincs másra szükség, mint 2 doboz konzervre, majonézre, natúr joghurtra, tejfölre, mustárra, lilahagymára, petrezselyemre, citromlére, sóra, valamint borsra. A konzervek tartalmát csöpögtesse le egy tálba és villával jól nyomkodja össze.

A majonézt, a joghurtot és a tejfölt külön keverje össze, majd vegyítse az összepasszírozott tonhallal. Ezután a tonhal krém ízesítése következik. A sót, a borsot és a citromlevet tetszés szerint használja. Ha megtörtént a fűszerezés, akkor adja hozzá a mustárt, a felaprított petrezselymet és a lilahagymát, majd mixelje simára az egészet.

Díszítés gyanánt használhat néhány szál petrezselymet. Nem bonyolult elkészíteni, viszont arra mindenképpen figyelni kell, hogy a tonhal krém összeállítására az étkezés előtt pár órával kerüljön sor, hogy az ízek összeérjenek.