Hűségidő nélküli internet havidíja magasabb

Hűségidő nélküli internet
Hűségidő nélküli internet

Egy szolgáltatónak a profit maximalizálás az érdeke, ezért folyamatosan nagyszámú előfizetőre van szüksége. Ezért is ritka a hűségidő nélküli internet az ajánlatok között, hiszen a kedvezmény lejárta után a fogyasztó könnyedén átpártolhat egy másik szolgáltatóhoz.

Így nem termeli vissza a kedvezményt sem, nemhogy még profitot is hozna a cégnek. Ezért van az, hogy a hűségidő nélküli internet mindenütt drágább, mint a kedvezményes csomagok havidíja, de van, amikor mégis érdemes ezt választani.

Például egy nyaraláshoz, még ha több hetes, netán 2 hónapos is, nem érdemes aláírni az egyéves szerződést. Ugyanis az egész évre kifizetendő összeg jóval nagyobb lesz, mint arra a két hónapra megvásárolni a hűségidő nélküli internetet.

Jellemzően mobil csomagok esetén lényeges a felmondási idő, otthon már a kábel, a szolgáltató nehezebben cserélhető. De nincs is sok értelme egy bevált megoldást felrúgni csak azért, mert valaki a piacra dob egy 100 Ft-tal olcsóbb csomagot, nyilván bevezető áron, és új szolgáltatónál nem lehet a felhasználói tapasztalatokról sem olvasni a fórumokon.