Jó tanácsok kaspó vásárláshoz

A virágcserepek sokféle formában, méretben és anyagból készülhetnek. Nem beszélve a díszítésükről, a színükről és a stílusukról. Néha nagyon nehéz pontosan kiválasztani azt, amire szükségünk van egy szobanövény sikeres termesztéséhez. Számos tényezőt kell figyelembe venni a kaspó kiválasztásakor. A cserepek szépsége nem a legfontosabb kritérium ebben a kérdésben.

Ha egy növény jól fejlődik egy csúnya cserépben, akkor azzal együtt könnyen belehelyezhetjük a belső stílusnak megfelelő tároló edénybe. Az a kaspó, amelyikbe a beltéri virágot ültetjük, ugyanolyan fontos, mint maga a talaj. Mire érdemes figyelni a kaspó kiválasztásnál?

A méret ebből a szempontból kiemelt szerepet játszik. Az új edénynek valamivel nagyobbnak kell lennie a réginél. Úgy tartják, hogy a növény gyökérzetének mérete körülbelül megegyezik a koronájával. Ez nem teljesen igaz, mert ez a tulajdonság a növény típusától függ. Sok fajnak a túl nagy kaspó még rosszabb, mint egy szűk edény, mert felesleges vízmennyiség esetén gyorsan tönkremehetnek.