A keringető szivattyú vezérlés nagyon takarékos

 

Minőségi szivattyú

Néhány évvel ezelőtt még gyerekcipőben járt ez a technológia és bár már akkor is hatékonynak bizonyult, ezt alaposan meg is kellett fizetni. De ennek vége, mert a modern keringető szivattyú vezérlés alaposan csökkentette az ezzel járó költségeket.

A modern berendezések sokkal kevesebb energiát fogyasztanak, és ezzel arányosan a hatásfokuk pedig nőt. Most már kifejezetten megéri befektetni egy ilyen készülékbe, fűtés szempontjából.

Folyamatos és egyenletes nyomást biztosítanak az egész rendszerben, ezért az nem történhet meg, hogy az egyik helyiségben hidegebb van, amíg a másikban meg lehet gyulladni. A keringető szivattyú vezérlés által egyszerűen be lehet állítani a készülékek fordulatszámát.

Így értelemszerűen, amikor szükséges, akkor nagyobb fordulatszámon fog dolgozni a berendezés. Ahogy enyhül az idő és nincs szükség akkora hő előállítására, akkor csökkenthetjük a teljesítményt. A keringető szivattyú vezérlés olyannyira eredményes, hogy egy-két éven belül biztosan megtérül a fűtésrendszer kialakításába fektetett összeg.