Kiadható bérbe az aratás

Az ősz a betakarítás időszaka, ami legalábbis a tengerit és napraforgót illeti. Az első felében végzett lelkiismeretes és megfeszített munka ilyenkor érik be kellőképpen. Amennyiben nem tudjuk kellő hatékonysággal elvégezni a termény összegyűjtését, akkor minden eddigi erőfeszítés kárba veszik. Az aratás történhet kétféle módon. Régen nagy népszerűségnek örvendett a szabad kézzel végzett begyűjtés.

Ez megoldható, amennyiben kisebb parcellákról van szó. Manapság azonban egy tengeriföld legalább több hektárra terjed ki, ami már nehézkessé teszi a hagyományos munkavégzést. A jelenleg leginkább elterjedt módszer az aratás kivitelezésére a géppel történő feladatvégzés. Ebben az esetben szükség van professzionális segédeszközökre, amelyek elvégzik az ember munkáját és nekünk csak az irányító szerep jut.

Egy kombájnnal és a megfelelő adapterrel, valamint traktor meg pótkocsi segítségével csupán 2 ember elvégzi azt a feladatot, amihez régen komoly kalákákra volt szükség. Ez a modernizáció. Az aratás kiadható bérbe is. Sok olyan kisgazda van, akiknek a területe nem terjed ki olyan nagyságrendre, ami megtérülővé tenné a saját géppark fenntartását.

Ilyen helyzetben a gyakran költséges befektetések helyett, egyszerűbb a profi szakemberek felkérése az aratás elvégzése érdekében. A gigafarm.hu oldalon megtaláljuk azokat a kellő tapasztalattal rendelkező munkavállalókat, akik örömmel állnak a rendelkezésünkre. A pontos árak letisztázása, valamint az aratás időpontjának az egyeztetése érdekében vegyük fel a kapcsolatot a kivitelezőkkel és hamarosan már kezdetét veheti a munkavégzés.